![]() |
Fırında Tavuklu Bezelye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Tavuklu BezelyeFırında Tavuklu Bezelye Tarifi - Fırında Tavuklu Bezelye Yapılışı - Fırında Tavuklu Bezelye Nasıl Yapılır - Fırında Tavuklu Bezelye Malzemeleri 2 kilo kabuklu taze bezelye yarım kilo tavuk kuşbaşı 2 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 2-3 adet sivri biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1,5-2 su bardağı tavuk suyu ya da su üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri ve 4-5 adet domates malzemelerden sonra, soğanımızı doğrayarak işlemlere başlayalım 2 adet orta boy kuru soğanımız var demiştik ince bir şekilde doğruyoruz sırayla diğer sebzeleri doğramaya devam ediyoruz havucumuzu da minik küp şeklinde doğruyoruz havuçtan sonra patatesleri de aynı şekilde ![]() ![]() ![]() küp biçiminde doğruyoruz patatesten sonra, çekirdelerini çıkardığımız biberleri ![]() ![]() ![]() biraz iri şekilde doğruyoruz son olarak da üst malzemesi domatesler vardı kabuklarını soymuyoruz, ince halkalar şeklinde doğruyoruz domateslerden sonra, artık doğrama işlemimizi bitirmiş olduk sebzeleri doğradıktan sonra ateşin başına geldik tencereyi ateşe yerleştirdik, yağımızı bıraktık şimdi biraz ısınmasını bekliyoruz ve öncelikle soğanımızı ilave ediyoruz şöyle, gevşeyene kadar kavuruyoruz herzaman biraz daha sararması için bekleriz şimdi tam pişirmiyoruz soğanları, üzerine havucu ilave ediyoruz şöyle 4-5 dakika da havuçları çeviriyoruz şimdi tavuğu atalım dikkat ediyorsanız tam olarak pişirmiyoruz tavuk da beyazlaşana kadar kavrulacak tavuk da yarım olarak pişti temizlediğimiz tanelediğimiz bezelyeleri atıyoruz 2 kilo bezelyeden, 950 gram bezelye içi çıktı sert olduğu için öncelikle 5-6 dakika bezelyeyi kavuruyoruz şimdi artık arka arkaya salçayı ![]() ![]() ![]() şöyle bir kaç çevirdikten sonra ![]() ![]() ![]() biberi ve patatesi ilave ediyoruz şöyle bir 3-4 dakika daha kavuruyoruz artık tuz da atalım, şöyle gene karıştıralım ve iki su bardağı tavuk suyunu ilave edelim fakettiyseniz bezelyeyi önceden haşlamadık besin değeri suya çıksın istemediğimiz için ve çabuk pişmesini istediğimiz için de düdüklüde pişiriyoruz şimdi kapağını kapatacağız buharı çıkınca ![]() ![]() ![]() 7-8 dakika pişireceğiz buhar çıktı, pimi iniriyoruz, ateşi kısıyoruz normalde bizim düdüklümüzde 10 dakika pişiyor ![]() ![]() ![]() 8 dakika yeterli artık pişti ve kapatıyoruz bezelyemizin yüde 85'i pişti şimdi geri kalanı fırında pişecek düdüklümüzü açalım ![]() ![]() ![]() yemeğimizi fırın ısısına dayanıklı bir kaba boşaltıyoruz şimdi güzelce düzeltelim normalde fırın yemeklerinde kaşar en son serpilir biz yanmasın sadece lezzetini versin istiyoruz bu yüzden önce kaşar peynirini serpiyoruz şimdi son olarak domateslerimizi yerleştiriyoruz fırını 180 derecede yaktık, bu arada ısınıyor, onu da belirtelim domateslerimizi de yerleştirdik şimdi artık yemeğimizi fırına veriyoruz ![]() ![]() ![]() domatesler kendilerini bırakana kadar pişiriyoruz evet yemeğimiz çok güzel pişmiş biraz soğuduktan sonra servise sunabiliriz artık yemeğimizi servise alalım |
![]() |
![]() |
|