Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, fırında, tavuklu

Fırında Tavuklu Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuklu Bezelye



Fırında Tavuklu Bezelye Tarifi - Fırında Tavuklu Bezelye Yapılışı - Fırında Tavuklu Bezelye Nasıl Yapılır - Fırında Tavuklu Bezelye Malzemeleri

2 kilo kabuklu taze bezelye

yarım kilo tavuk kuşbaşı

2 adet orta boy kuru soğan

1 adet orta boy havuç

2 adet orta boy patates

2-3 adet sivri biber

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı tuz

ve 1,5-2 su bardağı tavuk suyu ya da su

üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

ve 4-5 adet domates

malzemelerden sonra, soğanımızı doğrayarak işlemlere başlayalım

2 adet orta boy kuru soğanımız var demiştik

ince bir şekilde doğruyoruz

sırayla diğer sebzeleri doğramaya devam ediyoruz

havucumuzu da minik küp şeklinde doğruyoruz

havuçtan sonra patatesleri de aynı şekilde

küp biçiminde doğruyoruz

patatesten sonra, çekirdelerini çıkardığımız biberleri

biraz iri şekilde doğruyoruz

son olarak da üst malzemesi domatesler vardı

kabuklarını soymuyoruz, ince halkalar şeklinde doğruyoruz

domateslerden sonra, artık doğrama işlemimizi bitirmiş olduk

sebzeleri doğradıktan sonra ateşin başına geldik

tencereyi ateşe yerleştirdik, yağımızı bıraktık

şimdi biraz ısınmasını bekliyoruz

ve öncelikle soğanımızı ilave ediyoruz

şöyle, gevşeyene kadar kavuruyoruz

herzaman biraz daha sararması için bekleriz

şimdi tam pişirmiyoruz soğanları, üzerine havucu ilave ediyoruz

şöyle 4-5 dakika da havuçları çeviriyoruz

şimdi tavuğu atalım

dikkat ediyorsanız tam olarak pişirmiyoruz

tavuk da beyazlaşana kadar kavrulacak

tavuk da yarım olarak pişti

temizlediğimiz tanelediğimiz bezelyeleri atıyoruz

2 kilo bezelyeden, 950 gram bezelye içi çıktı

sert olduğu için öncelikle 5-6 dakika bezelyeyi kavuruyoruz

şimdi artık arka arkaya salçayı

şöyle bir kaç çevirdikten sonra

biberi ve patatesi ilave ediyoruz

şöyle bir 3-4 dakika daha kavuruyoruz

artık tuz da atalım, şöyle gene karıştıralım

ve iki su bardağı tavuk suyunu ilave edelim

fakettiyseniz bezelyeyi önceden haşlamadık

besin değeri suya çıksın istemediğimiz için

ve çabuk pişmesini istediğimiz için de düdüklüde pişiriyoruz

şimdi kapağını kapatacağız buharı çıkınca

7-8 dakika pişireceğiz

buhar çıktı, pimi iniriyoruz, ateşi kısıyoruz

normalde bizim düdüklümüzde 10 dakika pişiyor

8 dakika yeterli

artık pişti ve kapatıyoruz

bezelyemizin yüde 85'i pişti şimdi geri kalanı fırında pişecek

düdüklümüzü açalım

yemeğimizi fırın ısısına dayanıklı bir kaba boşaltıyoruz

şimdi güzelce düzeltelim

normalde fırın yemeklerinde kaşar en son serpilir

biz yanmasın sadece lezzetini versin istiyoruz

bu yüzden önce kaşar peynirini serpiyoruz

şimdi son olarak domateslerimizi yerleştiriyoruz

fırını 180 derecede yaktık, bu arada ısınıyor, onu da belirtelim

domateslerimizi de yerleştirdik

şimdi artık yemeğimizi fırına veriyoruz

domatesler kendilerini bırakana kadar pişiriyoruz

evet yemeğimiz çok güzel pişmiş

biraz soğuduktan sonra servise sunabiliriz

artık yemeğimizi servise alalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.