Kestane Soslu Hindi Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Soslu Hindi BonfileKestane Soslu Hindi Bonfile Tarifi - Kestane Soslu Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri ![]() İçindekiler: 1 paket Hindi Bonfile 1 çorba kaşığı biberiye yaprağı 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 450 gr kestane 350 ml süt 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) 1 adet küçük boy havuç (rendelenmiş) 1 adet küçük defne yaprağı Tuz, karabiber (arzu edilen Biberiye, sarmısak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın Etlerin üzerine döküp, etlerin her tarafına bulayın Üzerini streçle kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin![]() Kestanelerin kabuğunu keskin bir bıçakla çizin Üzerlerine kalan yağı gezdirip her taraflarını yağlayın Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabukları kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak pişirip, soyun![]() Kestanelere, süt, soğan, havuç ve defne yaprağını ilave edin Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin Defne yaprağını alıp, tuz ve karabiber serpin İnce ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar robottan geçirin Püreyi yağsız tavaya alın Hafifçe karıştırarak ısıtın![]() Yağsız tavayı ısıtın Hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü altın sarısı görünüm alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, üzerine kapak kapatın Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin![]() Kestane püresine kremayı ekleyip karıştırın Etlerle birlikte servis yapın
|
|
|
|