Körili Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili HindiKörili Hindi Tarifi - Körili Hindi Yapılışı - Körili Hindi Nasıl Yapılır - Körili Hindi Pişirme Süresi ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Lokma Izgara 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (iri doğranmış) 3 diş sarmısak (iri doğranmış) 2 adet domates (soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri doğranmış) 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı zencefil 1 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı badem (ince kıyılmış, kavrulmuş) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarmısağı katın Orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dak soteleyin Soğan ve sarmısaklaır delikli kepçe ile süzerek alın Sarmısaklı soğan, yoğurt ve domatesi püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin![]() Domatesli sosa, zerdeçal, köri ve zencefili serpin Etleri ekleyin, hafifçe karıştırp her taraflarına bulayın Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dak pişirin üzerlerine kremayı gezdirin ve hafifçe karıştırın ve 1-2 dak ısıtın![]() Badem ve maydanoz serperek servis yapın
|
|
|
|