![]() |
Soslu Tavuk Kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Tavuk Kızartmatavuk kızartma sosu - soya soslu tavuk kızartması ![]() Malzemeler - 300 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış) - İki yemek kaşığı soya sosu - İki yemek kaşığı süt - Bir yumurta - 3 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 çay kaşığı zencefil - Bir tutam tuz - Bir diş sarmısak - Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı Sarmısakları havanda dövün ![]() Soya sosu, zencefil ve tuzu karıştırın ![]() Bu karışımı tavukların üzerine döküp, harmanlayın ![]() Bir yumurtayı ayrı bir kapta sütle iyice çırpın, ardından tavuk parçalarının üzerine dökün ![]() en son mısır nişastasını katıp, 5-6 dakika bekletin ![]() Bu arada (teflon olursa daha iyi olur) tavada yağı kızdırın ![]() Sosta beklettiğiniz tavuk parçalarını tek tek birbirlerine yapıştırmadan yağa atıp, kızartın ![]() Baharatlı tavuk kızartma malzemeleri 300 gr tavuk göğüs eti 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı biberiye 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 çay kaşığı kekik 4-5 dal taze soğan sapı 2 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber Baharatlı tavuk kızartma hazırlanışı 1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın ![]() Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin ![]() Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin ![]() Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın ![]() Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın ![]() Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın ![]() ![]() Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın ![]() Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın ![]() Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın ![]() ![]() Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|