Sütlü Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü HindiSütlü Hindi Tarifi - Sütlü Hindi Yapılışı - Sütlü Hindi Nasıl Yapılır - Banvit Sütlü Hindi ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış) 100 gr mantar (4’e bölünmüş) 1 çorba kaşığı nişasta 2 adet büyük boy patates (hafif haşlanmış, 1 cm kalınlığında halka doğranmış) 300 ml süt (kaynar) 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağından 1 çorba kaşığı ayırın kalan zeytinyağını ısıtıp soğanları katın Orta ateşte karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dak soteleyin Hızlı ateşte karıştırmaya devam ederek mantarları ekleyin ve 4-5 dak daha soteleyin![]() Ateşten alın ve ılınıncaya kadar dinlendirin Mantarlara, etleri katın, nişasta, köri, kimyon, yenibahar, tuz ve karabiberi serpip harmanlayın![]() Kalan zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, patatesleri iki sıra olarak dizin Üzerine baharatlı et karışımını yayın![]() Etlerin üzerine kaynar sütü gezdirin, önceden ısıtılmış 150°C fırında yaklaşık 25 dak pişirin![]() Sıcak servis yapın
|
|
|
|