![]() |
Pekmez Soslu Banvit Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmez Soslu Banvit HindiPekmez Soslu Banvit Hindi Tarifi - Pekmez Soslu Banvit Hindi Yapılışı - Pekmez Soslu Banvit Hindi Nasıl Yapılır - Pekmez Soslu Banvit Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Bonfile 1 çorba kaşığı zeytinyağı 5 çorba kaşığı pekmez 5 çorba kaşığı su 1/2 kg patates (haşlanmış) 100 ml süt (ılık) 4 çorba kaşığı mısır (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış) 4 çorba kaşığı bezelye (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış) 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Tuz, kekik, mercanköşk (arzu edilen miktarda) 1 adet sivribiber (ince kıyılmış) 1 adet domates (küçük küp doğranmış) 1 adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış) Isıtılmış yağda etlerin her iki yüzünü 4’er dak ![]() ![]() Pekmez, su ve tuzu iyice karıştırıp etlere ilave edin ve kısık ateşte 10 dak ![]() ![]() Haşlanmış patatesleri çatalla ezin ve yavaş yavaş ılık sütü katarak püre yapın ![]() ![]() Sivribiber, domates ve kırmızı soğanı harmanlayın ![]() Etleri hazırladığınız püre ve domates karışımıyla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|