![]() |
Sebzelı Guvec Tarıfı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzelı Guvec Tarıfı![]() Malzemeler 2 adet patlıcan 2 adet patates 500 gr dana eti 500 gr taze fasulye 10 adet arpacık soğan 1 baş sarımsak 2 adet domates 5 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı salça karabiber, pul biber, tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel olur güvecin dibi tutmaz ![]() ![]() Eğer gazlı ocakta pişirecekseniz güvecinizin dibi tutmasın diye en küçük ocakta kısık ayarda pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer bir seçenek ise elektrikli fırında pişirmek ![]() ![]() ![]() Eğer evde sobanız varsa onun üzerinde çok daha rahat pişirebilirsiniz ![]() Son olarak da mahallenizde ekmek fırınında pişirebilirsiniz ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|