Tavuklu Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu SarmaTARİFE GECMEDEN ÖNCE ŞUNU BELIRTIMKI BURDA SUNDUM TARİFLERIN HEPSI ÖNCEDEN DENEDIM OLUMLU SONUC ALDIM LEZZETINE GERCEKDEN İNANDIM YEMEKLER AFİYET OLSUN SIMDIDEN HEPINIZE Malzemeler: -3 adet orta boy Patlıcan -1 adet Tavuk Göğüs Eti -1 su bardağı Mantar -2 adet Domates -2 adet Soğan -Yarım demet Maydanoz -4 diş Sarımsak -Tuz, Karabiber -1 tatlı kaşığı Toz Şeker -Kızartmak için Yağ Yapılışı: Patlıcanları alacalı şekilde soyun Patlıcanları acısını tuzlu suda bekletip sıkarak çıkarttıktan sonra bıçak sırtı kalınlığında boyuna dilimleyin Patlıcanların her iki yüzünü yağda kızartın Başka bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları, yağda kavurup tavuk etlerini, kıyılmış mantarları tuzu, karabiberi, küp şeklide doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozları ve iki adet dövülmüş sarımsağı ve çok az miktarda sıcak suyu ilave edip karıştırarak kavurun Hazırladığınız bu içi patlıcan dilimlerinin ortasına koyarak rulo şeklinde sarın Patlıcanların üzerine geri kalan iki diş sarımsağı rendeleyin Domateslerı yuvarlak bıcımde kesip sarımsakla soteleyn patlıcanların uzerıne dokup 10dk falan fırında bekletn |
|
|
|