Tavuk Ve Üzümlü Tortelini |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Ve Üzümlü TorteliniTavuk Ve Üzümlü Tortelini Tarifi - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Yapılışı - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Nasıl Yapılır - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Malzemeleri 250 gr Tortelini1 Tavuk 1 havuç 1 kereviz 1 sogan 1 defne yapragi Bir miktar margarin 5 çorba kasigi sizma zeytinyagi Tuz, Karabiber 20 gr un100 gr yesil üzüm100 gr rendelenmis parmesan peyniri1 litre et suyu YAPILIŞ TARİFİ Tavugu parçalara ayirip üzerine tuz ve karabiber serpin Sebzeleri iri irikiyip margarin ve siviyagi erittiginiz bir tavada defne yapragi ile birlikte 10 dakika kadar kavurun Unu sürekli karistirarak ilave edin Etsuyunuekleyip kisik ateste et kemikten ayrilacak duruma gelene dek 1 saat kadar pisirin Eti karisimin içinden alip kemiklerini ayiklayin ve küçük parçalarhalinde dograyin Kalan karisimi püre haline getirip tuz ve karabiberletatlandirin Et parçalarini ekleyin Üzümleri ikiye bölüp 3 dakika kadarkalin tabanli bir tavada kavurun Parmezan peynirini kalin tavada harliateste 15-20 saniye kadar eritin Ardindan peyniri ters çevrilmis birkasenin üzerine dökün Böylece peynir kasenin seklini alacaktir 1 dakikabu sekilde bekletin Bu islemi üç kez tekrarlayin Torteliniyi tuzlu sudahaslayip suyunu süzdükten sonra sosla harmanlayin ve peynir kaselerinin içine yerlestirin Üzerini üzümlerle süsleyin
|
|
|
|