![]() |
Ahududu Soslu Piliç Göğsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahududu Soslu Piliç GöğsüMalzemeler: 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenmiş; yaklaşık 500 g) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 tatlı kaşığı bal 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı ahududu suyu 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 125 g taze ahududu (frambuaz) 1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu taze nane dalları (süsleme için) Tarifi: Küçük bir kâsede bal, sirke ve ahududu suyunu karıştırıp, bir kenara bırakın ![]() Tuz ve karabiberi bir tabakta karıştırıp, piliç göğüslerinin üstüne serpin ![]() ![]() Fırınınızı 100°C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Altüst ederek, öbür yüzlerini de 4 dakika sote edip, delikli spatulayla bir tabağa çıkarın ve tabağı fırına koyup, göğüslerin sıcak kalmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|