06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Piliç Güveç
tavuk yemeği tarifleri - patlıcanlı piliç güveç nasıl yapılır

MALZEMELER:
* 2 tane uzun patlıcan
* 400 gr kuşbaşı tavuk eti
* 1 tane iri soğan (10-15 arpacık soğan da olur)
* 4-5 diş sarımsak
* 2 tane sivribiber
* 1 su bardağı taze ya da dondurulmuş bezelye
* 2 tane domates (10-15 çeri domates kullanabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* tuz, karabiber, zeytinyağı
YAPILIŞI:
1 Patlıcanı alacalı soyup halka halka kesin, 1 yemek kaşığı tuz attığınız üzerine geçecek kadar suda yarım saat bekletin Sudan çıkarıp sularını süzdürün, mutfak peçetesiyle kurulayın
2 Acısını çıkardığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın, kağıt havlu üzerine alıp bir kenarda bekletin
3 Yağı tencereye alın, tavuk etlerini rengi dönene kadar kavurun
4 Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak, biber ve bezelyeleri tencereye alıp kavurun
5 Salçasını ve baharatlarını katın, çok az su ekleyip 7-8 dakika pişirin
6 Pişen tavukları bir fırın tepsisine alın, üzerine patlıcanları dizin, domates doğrayıp önceden ısınmış 200 dereceli fırında domatesler hafif eriyene kadar pişirin
7 Domates kullanmak istemezseniz kaşar rendesiyle fırınlayabilirsiniz
|
|
|