![]() |
Fransız Usulü Horoz Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Horoz Yahnisihoroz yahnisi nasıl yapılır - fırında horoz yahnisi - jambonlu horoz yahnisi tarifiMalzemeler: 1,5 kg horoz eti parçaları 125 gr yağsız jambon (0,5 X 2,5 cm boyutlarında parçalara kesilmiş) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber 5 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı ketçap 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 18 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş, bütün bırakılmış) 60 gr (1/4 su bardağı) unlu tereyağı 250 gr mantar (dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Tarifi: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız ![]() Jambonu sıcak suya batırıp fazla tuzunu gideriniz ![]() ![]() ![]() İki çorba kaşığı tereyağı büyük bir tencerede eritiniz ![]() ![]() ![]() Horoz parçalarını kurulayıp tenceredeki yağa atarak 5-6 dakika, hafifçe kızarana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Horoz etlerinin üstünü örtecek kadar tavuk suyunu, ketçabı, sarımsağı ve baharat torbasını katınız ![]() ![]() Horoz fırında pişerken soğanları hazırlayınız ![]() ![]() ![]() Soğanları fırın tepsisine bir sıra halinde dizip, üstüne tavadaki yağı dökerek fırına veriniz ![]() ![]() Horozu fırından çıkarıp, pişmiş soğanları da kepçeyle alarak tencereye ekleyiniz ![]() Tencereyi yeniden fırına sürüp, 10-15 dakika daha, bıçağın ucu etlere rahatça batana kadar pişiriniz ![]() Horoz ve soğanları tencereden çıkarıp alüminyum kağıda sararak bir kenarda sıcak tutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Unlu yağı top top yapıp güveçteki suya teker teker vs tahta kaşıkla devamlı karıştırarak atınız ![]() ![]() Bu arada bir tava yada orta boy bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı yağı eritiniz ![]() ![]() ![]() Horoz parçaları, soğan ve mantarları yeniden tencereye koyup orta ateşte, üstlerine ara sıra sosundan dökerek 5 dakika pişiriniz ![]() ![]() Not: Klasik bir Fransız yemeği olan horoz yahnisini önceden hazırlayıp, servis zamanında ısıtabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|