![]() |
İspanaklı Piliç Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Piliç SarmasıMalzemeler 2 Adet piliç göğsü 1 Adet soğan 250 gr ıspanak 1 Adet havuç (haşlanmış) 1 Çorba kaşığı margarin 3-4 Çorba kaşığı un 3-4 Çorba kaşığı galeta unu 1 Adet yumurta 1 Su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıkayarak küçük küçük doğrayın Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin Tuz ve karabiber serpin Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin Piliç göğsünü rulo yaparak sarın Kürdanla iki ucunu birleştirin Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yap ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|