Evelik Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evelik SarmasıMALZEMELER 1 su bardağı iri pilavlık bulgur 2 su bardağı su 1 su bardağı taze çökelek 1 bağ evelik yaprağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzerinin Sosu; 3 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Bir tencerede bulgurun üzerine 2 su bardağı ekleyip, bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin Altını söndürüp, soğuyan bulgurun içine çökeleği ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave edin Bir başka taraftaki kaynak suda evelik yapraklarını 3-4 dakika kadar haşlayın Bu arada bulgur ve çökelek harcını köfte yoğurur gibi sıkıca yoğurun Yoğurduğunuz bulgurlu içle, evelik yapraklarını dolma sarar gibi sarın![]() Bir tencereye yerleştirip, tereyağını fındık büyüklüğünde dolmaların üzerine serpiştirin 2 su bardağı su ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirip servise sunun![]() alıntı |
|
|
|