Etli Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Güveçgüveç nasıl yapılır - güveç tarifi - et güveciMalzemeler ; 4 kişi için ![]() Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır 1,½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti 10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan 1 yemek kaşığı Yağ 2 orta büyüklükte Domates 3 tane Yeşil Biber 1 bardak Su Kıyılmış Maydanoz yeterince Tuz Tarifi: Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir![]() Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur![]() Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur ![]() alıntı |
|
|
|