Baharatlı Dilbalığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı DilbalığıBaharatlı Dilbalığı Tarifi - Baharatlı Dilbalığı Nasıl Yapılır - Baharatlı Dilbalığı Malzemeleri Baharatlı Dilbalığı 8 dilbalığı filetosu (derisi soyulmuş) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 2 arpacık soğanı (çok ince doğranmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1+1/4 su bardağı baık suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 defne yaprağı 250 gr kuşkonmaz konservesi (kurulanıp iri doğranmış) 125 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı acı krema 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) Maydanozu, taze soğanı, arpacık soğanı ve 2 çorba kaşığı kremayı küçük bir kaba koyup karıştırınız Dilbalığı filetolarını tezgaha dizip hazırladığınız karışımdan üstlerine koyarak her filetoyu rulo yapıp iple tek tek bağlayınız![]() Tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca dilbalığı filetosu rulolarını tencereye koyup, ara sıra çevirerek 4 dakika kızartınız Balık suyunu ekleyip, tuzu, biberi, defne yaprağını, kuşkonmazı katınız Tencerenin ağzını kapatıp 20 dakika, balıklar pişene kadar hafif ateşte pişiriniz![]() Tencereyi ateşten alıp, delikli bir kepçeyle fileto rulolarını ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz Çevresindeki ipleri kesip çıkararak atınız ve tabağın üstünü örtüp, balıkları sosu hazırlayıncaya kadar sıcak olarak saklayınız![]() Tencerede kalan sosu, süzgeçten geçirerek bir kaba süzünüz Süzgeçte kalanları bir kaşığın tersiyle iyice eziniz Kuşkonmazları da süzgece ekleyip aynı biçimde ezerek kalan posaları atınız![]() Süzülmüş karışıma 1/2 su bardağı kremayı, kırmızı biberi ve eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız Karışımı ağır ateşte 5 dakika, koyulaşıp pürtüksüz bir kıvama gelene kadar ara sıra karıştırarak pişiriniz![]() Tencereyi ateşten alıp, hazırladığınız bu sosu, dilbalığı rulolarının üstüne boşaltarak servis ediniz ![]() |
|
|
|