![]() |
Hamurda Arnavut Ciğeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamurda Arnavut CiğeriHamurda Arnavut Ciğeri Tarifi - Hamurda Arnavut Ciğeri Yapılışı - Hamurda Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır - Hamurda Arnavut Ciğeri Malzemeleri Malzeme - 3 adet yufka - 6 yemek kaşığı Sıvı Sana - Harcı İçin: - 10 adet mantar - 500 g ciğer - 1 adet kuru soğan - 4 taze soğan - 3 yemek kaşığı Sana yağı - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Üzeri İçin: - Yumurta sarısı - Kekik Hazırlanışı Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın ![]() Ciğerleri küçük kuşbaşılar halinde doğrayın ![]() Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyın ![]() Harcı İçin: Yayvan bir tencere de Sana yağını kızdırıp, içine kimyonu ve doğranmış ciğerleri ilave edip, iyice kavurun ![]() Ciğer kavrulunca içine piyazlık kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun ![]() Mantarlar kavrulup, suyunu çekince en son olarak harcın içine kıyılmış taze soğanları, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, bir taşım kavurun ![]() Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alıp, iyice soğutun ![]() Yufkaları üst üste koyup, dört eşit paraçaya kesin ![]() Sıvı Sana'yı bir kâseye koyup, bir fırça yardımı ile yufkaları yağlayın ![]() Yufkanın geniş tarafına soğumuş arnavut ciğerini koyup, önce kenarlarını içe kıvırıp, yufkayı yavaşça rulo yapın ![]() Sarılmış hamurları, Sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizin ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kekik serpin ![]() Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirp, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|