Balık Termidor |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Termidorfransız usulü balık tarifi - beşamel soslu balık - fırında balıkMalzemeler: 1500 gr beyaz etli balık (haşlanmış) 1/2 su bardağı balık suyu 2 küçük arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 150 gr (3/4 su bardağı) Beşamel sos 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı hardal 60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Tarifi: Balık etlerini ayıklayıp 2,5 cm'lik parçalar halinde kesiniz ![]() Küçük bir tencerede balık suyu, soğan ve maydanozu karıştırıp orta ateşte kaynatınız Ateşin altını kısıp 5-8 dakika, suyunu biraz çekene kadar pişirerek bir kenara bırakınız![]() Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağı birlikte eritiniz Yağ kızınca balık etlerini ekleyip, yavaşça karıştırarak 3-4 dakika, etler ısınana kadar pişiriniz![]() Tavayı ateşten alıp, bir delikli kepçeyle balıkları çıkararak bir kenarda sıcak tutunuz ![]() Küçük tenceredeki karışımı tavaya süzünüz Süzgeçte kalanları atıp beşamel sos, krema, tuz, biber ve hardalı ekleyiniz Tavayı hafif ateşe oturtup, sosu devamlı karıştırarak 3-4 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz![]() Tavayı ateşten alıp balık etlerini ekleyerek sosa iyice bulayınız ![]() Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız ![]() Balık etlerinden ve sostan kaşıkla alıp cam kabın içine döşeyiniz Üstüne kaşar peyniri rendesini serpiniz Cam kabı ızgaraya koyup 10-15 dakika, peynir eriyip üstü nar gibi olana kadar pişiriniz![]() Izgaradan çıkarıp servis ediniz ![]() alıntı |
|
|
|