Sebzeli Çipura Buğulaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Çipura BuğulamasıSebzeli Çipura Buğulaması Tarifi - Sebzeli Çipura Buğulaması Yapılışı - Sebzeli Çipura Buğulaması Nasıl Yapılır - Sebzeli Çipura Buğulaması Malzemeleri 4 adet çipura 1 adet kuru soğan 2 adet havuç 3adet patates 3 adet domates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz Soğan ince kıyılır, zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış soğan havuç eklenir 5 dakika sonra aynı şekilde doğranmış patates atılır En son rendelenmiş domates ve tuz katılır Domatesin rengi değişince ateşten alınır Karışım fırın kabına aktarılır Üzerine çipuralar dizilir En son limon dilimleri konur Kabın ağzı aliminyum folyoyla kapatılır 190 derece fırında 35-40 dakika pişirilir
|
|
|
|