Garnitürlü Alabalık Nasıl Pişirilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Garnitürlü Alabalık Nasıl Pişirilirsoslu alabalık tarifi - tereyağlı alabalık - alabalık garnitürü nasıl hazırlanırMalzemeler: 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kg'lık bir alabalık (temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) eritilmiş tereyağı 1 limonun suyu Sos : 3 tatlı kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış) 1 arnavut biberi (kıyılmış) 1 soğan (ince doğranmış) 3 iri domates (kabuğu soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz Garnitür: 2 orta boy domates (ince dilimlenmiş) 1 orta boy soğan (çok ince dilimlenmiş, halkalara ayrılmış) 1 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış) ![]() Yapılışı: Önce biberleri, soğanı, domatesi ve tuzu miksere koyup karıştırınız Mikseriniz yoksa, karışımı bir havan içinde dövünüz, sonra, sos kabına alıp bir kenara bırakınız![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız Tereyağından bir parmak kalınlığında bir dilim keserek, fırın tepsinizi hafifçe yağlayınız![]() Tepsinize alabalığı yerleştirip, üstüne tuzu, biberi, limon suyunu serpiniz Erimiş tereyağını da balığın üstüne dökünüz![]() Tepsiyi ısınmış fırının orta katına sürüp, 25-30 dakika, balık iyice pişinceye kadar, fırında bekletiniz ![]() Tepsiyi fırından çıkarınız Alabalığı ısıtılmış bir servis tabağına aldıktan sonra, domates ve soğanla süsleyip üstüne maydanozunu serperek soğumadan, sosuyla birlikte servis ediniz![]() alıntı |
|
|
|