![]() |
Ekşili Sardalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili SardalyaSardalya Nasıl Pişirilir - Ekşili Sardalya Tarifi MALZEMESİ: 500 gr ![]() 3 adet soğan 1 adet limon 1 baş sarımsak 5-6 sap taze nane 2 adet küçük kırmızı biber 2 çorba kaşığı un 2/3 su bardağı elma sirkesi Yeterince tuz Zeytinyağı YAPILIŞI: Sardalyaların kılçıklarını çıkarıp, başlarını koparın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Una batırıp, fazla ununu silkeleyip atarak, kızgın yağda her iki yüzünü hafifçe kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsakları, kırmızı biberi, naneyi, ince ince çentip soğanlara katıp bir iki çevirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|