Yumurtalı Somon Tabağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Somon TabağıYumurtalı Somon Tabağı Tarifi - Yumurtalı Somon Tabağı Yapılışı - Somon Balığı Yapılışı Malzemeler * 4 yumurta * 4 dilim tost ekmeği * 4 dilim füme somon * Çeyrek demet dereotu * 2 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 çorba kaşığı taze krema * 4 çorba kaşığı süzme bal * 4 dilim limon * Bir çorba kaşığı acı hardal Yapılışı Hazırlanış süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 5 dakika Porsiyon adedi: 4 kişilik 1 Hardalla balı iyice karıştırın Dereotunun dörtte üçünü yıkayıp ince ince kıyın Taze krema ile ince kıyılmış dereotunu sosa ilave edip karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın![]() 2 Sıvı yağı teflon tavada kızdırın Yumurtaları içine kırıp 2-3 dakika pişirin Üzerine biraz tuz serpin Ekmek dilimlerini kızartın![]() 3 Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabaklarına paylaştırın Üzerlerine birer dilim füme somon ve bir kızarmış yumurta yerleştirin Sosu bunların üzerine paylaştırıp limon dilimleri ve kalan dereotu ile süsleyin![]() |
|
|
|