![]() |
Paça Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paça Nasıl Pişirilirkeçi paçası nasıl yapılır - keçi ayağı nasıl pişirilir - paça nasıl temizlenir - paça terbiyesi nasıl yapılırMALZEME: 8 adet keçi ön ayağı 1 baş soğan 3 diş sarmısak 1/2 limon suyu Tuz Karabiber TERBİYE: 4-5 yumurta sarısı 5-6 diş sarmısak 2 limon 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 çay fincanı sirke Toz kırmızı biber Keçinin ön ayaklarının iki tırnak arasını, bıçağın eni kadar yarıp, varsa aradaki kıl torbasını da çıkartarak, tırnağını kesin ![]() ![]() Bir tencere içinde bol suda ateşe koyun ![]() ![]() ![]() Yıkanmış ve temizlenmiş ayakları bol suyla tekrar ateşe koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Paçalar piştikten sonra kalın kemiklerinden ayırıp, etlerini parçalara bölün ve tencerede kalan suyu süzerek etlerle birlikte başka bir tencereye aktarın ![]() Servisten önce, tercihe göre aşağıda belirtilen iki yöntemden biriyle terbiye yapın ya da hiç terbiye yapmadan kızdırılmış kırmızı biberli yağla ve sirkeli sarmısakla servis yapın ![]() Terbiye yöntemleri: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Terbiyesini yaptıktan sonra yağı kızdırıp, kırmızı biber koyun ve paçanın üzerine gezdirin; sirkeli sarmısakla servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|