Böbrek Mantarlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek MantarlıBöbrek Mantarlı Tarifi - Böbrek Mantarlı Nasıl Yapılır - Böbrek Mantarlı Malzemeleri Böbrek Mantarlı >Malzemeler 4 adet kuzu böbreği (yağları temizlenip doğranmış) 4 dilim ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış) 1 adet yumurta 125 gr (1/2 su bardağı) süt60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı4 dilim salam (zarı soyulup doğranmış) 250 gr mantar (temizlenip ince doğranınış)1 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı rafine yağ 4 çılbır (kaynar suya kırılmış) yumurta (sıcak) Yapılışı Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeğidir mantarlı böbrek Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz![]() Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte eritiniz Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz![]() Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız ![]() Kalan tereyağını rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz![]() Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz Üstlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|