![]() |
Bursa Usulü Damat Paçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bursa Usulü Damat PaçasıBursa Usulü Damat Paçası Tarifi - Bursa Usulü Damat Paçası Yapılışı - Damat Paçası Nasıl Yapılır - Damat Paçası Malzemeleri 300 gr tavuk eti 3 adet yufka 125 gr ![]() SOSU İÇİN: Bir buçuk bardak tavuk suyu bir buçuk çorba kaşığı un 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber ![]() Yapılışı: Tavuk eti bir miktar suyla tencerede haşlanır,bu arada bir fırın tepsisi yağlanarak üzerine il yufka serilir arasına eritilmiş margarin dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü |
![]() |
![]() |
|