![]() |
Peynirli Uykuluk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli UykulukPeynirli Uykuluk Tarifi - Peynirli Uykuluk Nasıl Yapılır - Peynirli Uykuluk Malzemeleri Peynirli Uykuluk MALZEMELER 500 gr Uykuluk (3 saat soğuk suda bekletilmiş) 1 Soğan (doğranmış) 1 ![]() 1 Defne Yaprağı 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağ 30 gr (1/4 su bardağı) Un YAPILIŞ TARİFİ Uykulukları büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz ![]() Tencereyi harlı ateşe oturtup, suyu kaynatınız ![]() ![]() Delikli kepçeyle uykulukları kağıt peçete üstüne çıkarıp, sularını süzdürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini marinaddan, kağıt peçete üstüne çıkarıp, süzdürünüz ![]() ![]() ![]() Büyük bir tavaya 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ koyup, orta ateşte eritiniz ![]() Yağ kızınca uykuluk dilimlerini koyup, arasıra çevirerek her yanlarını, 10-15 dakika kızartınız ![]() Tavayı ateşten alıp, bir delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini yayvan, ateşe dayanıklı bir cam kaba aktararak, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Kasedeki süzülmüş marinadı orta boy bir tencereye boşaltıp, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Küçük bir tencerede, kalan 30 gr (2 çotba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz ![]() Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu azar azar katarak, pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, kaşar peyniri rendesinin yarısını katarak, peynir eriyinceye kadar sürekli kanıştırınız ![]() ![]() Tabağı ızgaraya sürüp 5 dakika, peynir eriyip üstü kızarıncaya kadar pişiriniz ![]() Tabağı ateşten alıp, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|