Kişnişli Çilek Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişnişli Çilek ReçeliKişnişli Çilek Reçeli Tarifi - Kişnişli Çilek Reçeli Nasıl Yapılır - Kişnişli Çilek Reçeli Malzemeleri Kişnişli Çilek Reçeli 1 kg çilek80 ml limon suyu1 kg şeker50 gr kişnişÇilekleri yıkayıp süzün, saplarını temizleyin ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin Büyük bir tencereye koyup şekeri ve limon suyunu ilave edin Üstünü kapatıp 20 dakika bekletin Çilekleri sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Daha sonra kıyılmış kişniş yapraklarını ekleyip 3 dakika daha kaynatın Reçeli kavanozları doldurun 15 dakika ters çevrilmiş olarak kapağın üstünde bekletin Karanlık ve serin bir yerde saklayın![]() |
|
|
|