Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acele, havuç, turşusu

Acele Havuç Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acele Havuç Turşusu



Acele Havuç Turşusu Tarifi - Acele Havuç Turşusu Yapılışı - Turşu Nasıl Yapılmalı

Havucu kazıyıp uzunlamasına dörde bölünüz Sonra herbirini üçer dörder parçaya ayırarak kaynar suda ayrılmayacak derecede haşladıktan sonra kevgire alıp üstüne hafif ağırlık koyarak süzülmeğe bırakınız Birkaç saat sonra aralarına kereviz dalı koyarak kavanoza istif ediniz Hafif baskı tahtası ve taşını koyduktan sonra, tuz ile dövülmüş sarmısağı keskin sirke ve bir misli havucun haşlama suyu ile karıştırıp üstüne çıkıncaya dek doldurunuz Üç dört gün çalkaladıktan sonra yemeğe başlayınız


Not: Çalkalarken daima tuzuna bakınız Ekşidikçe bir miktar tuz karıştırarak sallayınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.