![]() |
Acılı Ezme Turşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Ezme Turşuezme turşu tarifi - acılı ezme turşu nasıl yapılır - acılı turşu tarifleri - turşu nasıl yapılır - turşu yapımı ![]() Malzemeler 4 kg olgun domates 1 kg kırmızı biber 10-20 adet acı biber 1 baş sarmısak 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 yemek kaşığı tuz 1/2 bardak sıvı yağ 1/2 bardak sirke yarım demetten az maydanoz Yapılışı Malzemelerin hepsi yıkayin ![]() kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin ![]() tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacaginiz kabın içine koyarak,yaklaşık 2 hafta bekletin turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz ![]() Acı Ezme Turşusu Malzemeler: 1 litrelik kavanoz 1 kg domates 1/2 kg arnavut biberi, 2 baş sarmısak, 1 çay bardağı sirke, 3 yemek kaşığı kaya tuzu ![]() Bir tutam maydanoz ![]() Yapılışı: Öncelikle Kavanoz ve kapağı suda kaynatılarak sterilize edilir ![]() sarmısaklar dişlere ayrılıp bir kase suya ıslatılır ![]() Domates ,biberler ve maydanoz güzelce yıkanır ![]() Sarmısaklar ayıklanır, Domatesler sap dipleri kesilp 2 yada 4 e bölünür ![]() Sarmısaklar ve domatesler birlikte robottan geçirilip püre haline getirilir ![]() Derince bir kaseye boşaltılır ![]() Biberlerin sapları ayıklanıp küçük küçük doğranır ![]() Maydanoz doğranır ![]() Domatesle birleştirilir ![]() Sirke ve azar azar tuzu ilave edilir ![]() Kaynatılmış kavanoza doldurulup ağzı sıkıca kapatılır ![]() Gün ışığı almayan ve serin bir yere kaldırılıp ezmemizin olması beklenir ![]() |
![]() |
![]() |
|