![]() |
Patlıcan Salamura |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan SalamuraPatlıcan Salamura Tarifi - Patlıcan Salamura Nasıl Yapılır - Patlıcan Salamura Malzemeleri Musluklu bir fıçının içine bir parmaktan fazla tuz döşeyiniz ![]() ![]() Bunun üstüne tekrar bir parmak kalınlığında tuz döşeyerek üstüne yine bir sıra patlıcan istif ederek fıçıyı bu şekilde doldurunuz ![]() Sonra üstüne baskı tahtasını, daha üste de iyice bastırmak için taş koyup fıçıyı üste çıkıncaya dek soğuk su ile doldurunuz ![]() Kaymaklanmağa başlayınca her gün üstünden bu kaymağı alınız ![]() ![]() Üst taraftan da soğuk su dökmeğe devam ediniz ![]() ![]() ![]() Üç beş günde bir bu işlemi tekrarlayınız ![]() ![]() İki ay sonra fıçıdaki suyun hepsini boşaltıp, orta bir tuzlu hazırlayıp fıçıyı bununla doldurunuz ![]() |
![]() |
![]() |
|