Cevizli Ezme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli EzmeCevizli Ezme Nasıldır - Cevizli Ezme Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 1 Su bardağı ceviz2 2 çorba kaşığı pudra şekeri3 1 adet limon kabuğu rendesi 4 1 çay kaşığı vanilya5 10 adet pötibör bisküvi6 1 kahve fincanı süt7 Göz kararı toz şeker ve tarçın (üzeri için)Yapılışı: 1 Cevizleri robotta çekiyoruz Bir kabın içerisine bisküvilerimizi ufalayıp diğer malzemeleri ilave edip yoğuruyoruz![]() 2 Yoğurduğumuz harcımızı dolapta 25 dakika kadar dinlendirdikten sonra elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz bir kap içerisine toz şeker ve tarçını koyup karıştırıyoruz![]() 3 Yuvarladığımız top şeklindeki ezmemizi şekerli tarçınlı harca bulayıp servis tabağına yerleştiriyoruz Üzerlerine kürdanlar koyup servis ediyoruz Afiyet olsun![]() alıntıdır |
|
|
|