Şehriyeli Kuzu Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Kuzu KapamaMalzemeler 500 gr kuzu külbastı 2 su bardağı arpa şehriye 1 su bardağı tel şehriye 1 soğan 2 sivribiber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 4 su bardağı sıcak su 40 gr margarin Tuz, karabiber Süsleme için: 1 dal dereotu Hazırlanışı Eti kuşbaşı doğrayın Soğanı soyup kıyın Sivribiberleri temizleyip doğrayın Margarinin yarısını tavada eritip soğan, et ve sivribiberi kavurun Domates ve biber salçalarını 2 çorba kaşığı suyla ezip tavaya ekleyin Tuz ve karabiber serpip suyunu çekince ocaktan alın![]() Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun Etli malzemeyi ilave edip karıştırın Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin![]() Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|