Sarımsak Aşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsak Aşı![]() Malzemeler : • 1 kg taze sarımsak • 500 gr orta yağlı kuşbaşı et • 1 kg süzülmüş yoğurt • 1 çorba kaşığı un • 1 adet yumurta • 1 su bardağı nohut • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 tutam hasbir (safran) • Yeterince tuz,nane,su Tarifi: Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir Sarımsaklar 2-3 cm uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir![]() Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır Bu karışım yemeğin içine aktarılır![]() Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır alıntı |
|
|
|