![]() |
İtalyan Usulü Ekşili Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Ekşili Köfteİtalyan Usulü Ekşili Köfte Tarifi - İtalyan Usulü Ekşili Köfte Yapılışı - Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Ekşili Köfte Malzemeleri Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 300 gram sığır kıyması, 1 dilim jambon, 50 gram rendelenmiş kaşer peyniri, 2 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi, 1 yumurta, 30 gram sadeyağ, 8 bardak (2 litre) tavuk veya sığır suyu, 1+1/2 demet maydanoz, 1/2 soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 limon, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 tutam yenibahar ![]() Yapımı: İki çorba kaşığı zeytinyağıyle 30 gram sadeyağa yarım soğanı ince ince kıyıp atın ve bunu pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten indirince rendelenmiş kaşer peyniriyle ufalanmış ekmek içini, kıyılmış bir dilim jambonu, ince ince doğranmış bir demet maydanozu, yumurtayı, yenibaharı katın ve mıncıklayarak karışımı birbirine yedirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu tencereyle ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteyenler tavuk suyuna limon suyu katmazlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|