![]() |
Acılı Soğan Soslu Tavuk Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Soğan Soslu Tavuk DolmaMalzeme Bir bütün tavuk (Butları gövdeden fazlaca ayrılmış olmayacak) Tavuğun büyüklüğüne göre orta boy 2 - 3 soğan 3 tepeleme yemek kaşığı salça Tuz 3 çay kaşığı karabiber 3 çay kaşığı pul biber Büyük iğne ve iplik Hazırlanışı Tavuk yıkanır ve süzülür ![]() Geniş bir kap içine soğanlar küp şeklinde doğranır ![]() ![]() Hazırladığımız iç, tavuğun karnına doldurulur ![]() Uzunca bir ip geçirilmiş büyük iğne ile tavuğun karnı ve but yanları iyice dikilir ![]() Boynu dikildikten sonra normal tavuk ne kadar sürede haşlanıyorsa, o kadar süre (takriben orta ateşte 40-50 dakika) pişirilir ![]() ![]() Servis için tabağa bir parça tavuk ve pilav alınır ![]() Son olarak pilavın üstüne acılı soğan sosu konulup servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|