Naneli Bezelye Püresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Naneli Bezelye PüresiBezelye Püresi Tarfi - Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Püre Bezelye Malzemeler: 300 gr iç bezelye 2 yumurta Yarım su bardağı krema 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 tutam tarçın 3-4 dal nane 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz Yapılışı: 1 İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın![]() 2 Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın![]() 3 Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın![]() 4 Püreyi servis tabağına çıkarın Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin Bezelye ve taze nane ile süsleyin Servis yapın![]() alıntı |
|
|
|