Pavurya İçli Domatesler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pavurya İçli DomateslerPavurya İçli Domatesler Tarifi - Pavurya İçli Domatesler Yapılışı - Meze Tarifleri ![]() MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 35 dak 1 Porsiyon 140 Kalori * 8 büyük domates * 275 300 gr konserve veya dondurulmuş pavurya eti * 2 limon, kabuğu rendelenmiş * 4 çay kaşığı limon suyu * 2 yemek kaşığı mayonez * 4 yemek kaşığı lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmiş * 2 demet tere, ince kıyılmış * Tuz ve karabiber * 12 damla Tabasco (Acı biber sosu) Yapılışı: 1 – Domateslerin başlarını kesip bir kenara koyun Bir çay kaşığıyla dikkatlice domateslerin içini oyup çıkartın Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya bırakın![]() 2 – Bir kasede pavurya etini,limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve elekten geçmiş lor peyniri karıştırın (Aşçının önerisine bakın ) Tere,tuz, biber ve acı biber sosunu ekleyip tatlandırın Kabın kapağını kapatıp,karışımı 1-2 saat buzdolabında soğutun![]() 3 – Kaşıkla karışımı domateslerin içine koyup domates kapaklarını üstlerine yerleştirerek servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Yemek öncesi olarak veya salatada ve baget ekmekle beraber ana yemek olarak servis yapabilirsiniz Yemek olarak domatesleri kızarmış yuvarlak ekmek dilimleri üstünde sunabilirsiniz![]() ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Bu tarifteki pavurya etinin miktarı, orta boy domatese göre ayarlanmıştır Küçük veya iri domates kullanmak isterseniz malzeme kısmındaki miktarı ayarlamanız gerekir![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Pavuryanın tadını çok kuvvetli bulursanız daha fazla peynir,daha az pavurya kullanın ![]() ALTERNATİF: Domatesleri,pavurya yerine ton balığı ile de doldurabilirsiniz
|
|
|
|