![]() |
Pavurya İçli Domatesler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pavurya İçli DomateslerPavurya İçli Domatesler Tarifi - Pavurya İçli Domatesler Yapılışı - Meze Tarifleri ![]() MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 35 dak 1 Porsiyon 140 Kalori * 8 büyük domates * 275 300 gr konserve veya dondurulmuş pavurya eti * 2 limon, kabuğu rendelenmiş * 4 çay kaşığı limon suyu * 2 yemek kaşığı mayonez * 4 yemek kaşığı lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmiş * 2 demet tere, ince kıyılmış * Tuz ve karabiber * 12 damla Tabasco (Acı biber sosu) Yapılışı: 1 – Domateslerin başlarını kesip bir kenara koyun ![]() ![]() ![]() 2 – Bir kasede pavurya etini,limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve elekten geçmiş lor peyniri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() 3 – Kaşıkla karışımı domateslerin içine koyup domates kapaklarını üstlerine yerleştirerek servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Yemek öncesi olarak veya salatada ve baget ekmekle beraber ana yemek olarak servis yapabilirsiniz ![]() ![]() ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Bu tarifteki pavurya etinin miktarı, orta boy domatese göre ayarlanmıştır ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Pavuryanın tadını çok kuvvetli bulursanız daha fazla peynir,daha az pavurya kullanın ![]() ALTERNATİF: Domatesleri,pavurya yerine ton balığı ile de doldurabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|