![]() |
Biberiyeli Kıtır Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberiyeli Kıtır HindiBiberiyeli Kıtır Hindi Tarifi - Biberiyeli Kıtır Hindi Yapılışı - Biberiyeli Kıtır Hindi Nasıl Yapılır - Biberiyeli Kıtır Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Hindi Bonfile (kalın jülyen doğranmış) 125 ml mayonez 1 çorba kaşığı limon suyu 1 su bardağı bayat ekmek kırığı 3 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 2 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kuru biberiye (kırıklanmış) 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Mayonez ve limon suyunu karıştırıp, fırça ile etlerin üzerine sürün ![]() Başka bir kapta ekmek kırığı, kaşar peyniri, limon kabuğu, sarmısak ve baharatları karıştırıp, etleri bu karışıma bulayın ve hafif yağlanmış fırın kağıdının üzerine yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 190°C fırında her iki taraflarını da çevirerek 5`er dak ![]() ![]() Kırmızıbiber sosu veya mayonezle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|