İspanaklı Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı HindiIspanaklı Hindi Tarifi - Ispanaklı Hindi Yapılışı - Ispanaklı Hindi Nasıl Yapılır - Ispanaklı Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Bonfile (kalın jülyen kesilmiş) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 4 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 2 çorba kaşığı tahin 600 ml piliç suyu 1 tatlı kaşığı kekik 400 gr ıspanak (sadece yaprakları, ince kıyılmış) 1 adet acı kırmızı biber (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Etlere sarmısak, tuz ve karabiber serpip, harmanlayın ![]() Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte, etlerin her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak pişirin![]() Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, 2-3 dak soteleyin![]() Karıştırmaya devam ederek domatesleri ekleyin ve 4-5 dak pişirin![]() Ateşi kısıp, tahini ve piliç suyunun yarısını ekleyin Ara ara hafifçe karıştırarak, 4-5 dak pişirin![]() Kalan piliç suyunu, kekik, ıspanak ve acı kırmızı biberi etlere ilave edin Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 10-15 dak pişirin![]() Arzu ederseniz haşlanmış veya fırınlanmış patates ile birlikte servis yapın
|
|
|
|