Keşkek Yatağında Patlıcan Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşkek Yatağında Patlıcan Kebabı![]() Malzemeler 5 adet patlıcan 500 gr kuşbaşı dana eti 1 adet küp küp doğranmış soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet rendelenmiş domates Tuz-karabiber-toz şeker-1 adet kesme şeker 5-6 adet minik domates 5-6 dal biberiye Keşkek için 150 gr aşurelik buğday 100 gr gerdan eti 15-16 bardak su Tuz-pulbiber 1-2 yemek kaşığı tereyağ Yapılışı Keşkek yapımından kullanmak için aşurelik buğday bir gece önceden ayıklanarak şişmesi için suda bekletilir ![]() Ertesi gün buğday ve gerdan eti 15-16 bardak su ile yumuşayana kadar pişirilir ![]() Pişen karışım tahta kaşık yardımı ile iyice ezilene kadar karıştırılır ve tuz ilave edilir ![]() Kuşbaşı et sotelenir hafif kızarmaya başlayınca soğan ilave edilerek çevrilir ![]() Soğan diriliğini kaybedince rendelenmiş domatesler eklenir ve domates suyunu çekene kadar karıştırılır ![]() Daha sonra salça-tuz-karabiber-kesmeşeker ve sıcak su eklenerek pişirilir ![]() Et pişerken patlıcanların kabukları çizgili olarak soyulup uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesilir ve kızgın yağda kızartılır ![]() Kızaran patlıcanların daha lezzetli olması için üzerlerine toz şeker serpilir ![]() 3 adet patlıcan dilimi çapraz olacak şekilde üst üste yerleştirilip ortalarına pişirmiş olduğumuz et karışımından 2 şer yemek kaşığı konarak patlıcan dilimleri bohça şeklinde katlanır ![]() Katlanan patlıcanların üstlerine minik domates yerleştirilerek kürdan yerine biberiye dalı ile sabitlenir ![]() Hazılanan patlıcan bohçaları tepsiye yerleştirilerek üstlerine hazırlanan etin kalan suyu gezdirilir ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir ![]() Daha önce hazırlanan keşkek ısıtılarak servis tabağına aktarılır ve patlıcan bohçaları üzerine yerleştirilir ![]() Tereyağ ve pul biber tavada kızdırılıp keşkeğin üzerine gezdirilerek sıcak olarak servis yapılır ![]() alıntı |
|
|
|