06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan İslim Kebabı
Malzemeler
1 kg kuzu eti
2 kg patlıcan
2 soğan
4 domates
16 adet sivri biber
16 adet kürdan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1,5 lt kızartma yağı
Tuz, karabiber
Kekik
yapılışı
Etin fazla yağlarını ve sinirlerini temizleyin ve her porsiyona iki parça et düşecek şekilde (75-80 gr lık 16 adet) doğrayın Domates ve soğanı temizleyip fındık büyüklüğünde kesin Uygun bir tencerede etleri dört çorba kaşığı sıvı yağla beş dakika kavurun Soğan ilave ettikten sonra, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin Un ve salçayı ekleyip iki dakika daha karıştırdıktan sonra; domates, tuz, bir çay kaşığı şeker ve kekik ile etin üzerini iki parmak geçinceye kadar su ilave edin Bir taşım kaynatın, yemeğin köpüğünü alın ve tencerenin kapağını kapatarak orta hararetli ateşte 50-60 dakika (yumuşayana kadar) pişirin
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve boyuna (cetvel gibi) 32 dilim kesip tuzlayın Kızartma yağını 160-170 derecede ısıtın Patlıcanları bol su ile yıkayın ve iyice süzün Daha sonra kızgın yağda üst üste bindirmeden, alt üst ederek kızartın Biberlerin saplarını ve tohumlarını alıp temizleyin, domatesleri 16 dilime ayırın Etleri pişirdikten sonra bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın Her parça eti iki patlıcan dilimi ile sarın ve bir fırın tepsisine yerleştirin Üzerine bir dilim domates ve sivri biber koyup kürdanla tutturun Etin piştiği suyu islim kebaplarının üzerine dökün, yeteri kadar tuz ve biber serperek 160-170 derecede ısıtılmış fırına verin Pişerken bıraktığı suyu, küçük bir kepçeyle kebapların üzerine ara ara dökerek 25-30 dakika pişirin ve servis edin
|
|
|