Çamfıstıklı Kuzu Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çamfıstıklı Kuzu KebabıÇamfıstıklı Kuzu Kebabı Tarifi - Çamfıstıklı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Çamfıstıklı Kuzu Kebabı Malzemeleri Çamfıstıklı Kuzu Kebabı 1,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkardıp, kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon 1+1/2 tatlı kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber 3 çorba kaşığı çamfıstığı (dövülmüş) 500 gr erişte 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (ufak ufak kesilmiş) Önce ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Etleri, 8-12 şişe geçirip bir kenara bırakınız ![]() Zeytinyağı, sirke, limon suyu, kimyon, 1 çay kaşığı tuz, biber ve fıstıkların yarısını küçük bir kasede karıştırıp, karışımın yarısını hamur fırçasıyla etlere sürünüz Şişleri ızgaraya sokup, sık sık üstlerine hazırladığınız karışımdan sürerek, çevire çevire 15-20 dakika, etler iyice pişene kadar kızartınız![]() Bu arada, büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup, 1 tatlı kaşığı tuz koyarak, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, erişteyi katarak 8 dakika, çatalla iki kez karıştırarak pişiriniz![]() Tencereyi ateşten indirip, erişteleri kevgirde süzünüz ![]() Erişteleri ısıtılmış hüyük bir servis tabağına boşaltıp, tereyağı katınız İki büyük kaşıkla, yağ eriyene kadar karıştırarak bir kenarda sıcak tutunuz![]() Şişleri ızgaradan alınız Etleri eriştenin üstüne çıkarıp, üstlerine kalan çamfıstığını serperek servis ediniz![]() |
|
|
|