Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, patlıcan, tava, üsülü

Adana Üsülü Patlıcan Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Üsülü Patlıcan Tava



Gereçler:
1kğ adana patlıcanı
Yarım kilo kuzu eti
6 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Toprak güveç
Bir baş sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır
Servis Önerileri:
yanın da pirinç pilavıyla servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.