Patatesli Piliçli Cheesecake |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Piliçli CheesecakePatatesli Piliçli Cheesecake Tarifi - Patatesli Piliçli Cheesecake Yapılışı - Cheesecake Nasıl Yapılır - Patatesli Piliçli Cheesecake Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 90 dakika Miktar: 6-8 kişilik İçindekiler: 1 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile (haşlanmış, didilmiş) 200 gr patates cipsi (ufak kırıklanmış) 40 gr tereyağı (eritilmiş) 1 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış) 50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 300 gr patates 80 ml krema 250 gr krem peynir 3 adet yumurta (çırpılmış) 40 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 3 adet taze soğan (ince kıyılmış) 35 gr kuru domates (iri doğranmış, zeytinyağında yumuşatılmış, süzülmüş) Tuz (arzu edilen miktarda) Patates cipsi, tereyağı, maydanoz ve 2 çorba kaşığı kaşar peynirini iyice karıştırın Yağlanmış 20 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yayın Parmak uçlarınızla bastırarak kalıbın her tarafına eşit yayıp, iyice sıkıştırın![]() Patatese üzerine çıkıncaya kadar su koyun Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın Patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak pişirin Elle tutuluncaya kadar dinlendirip, soyun![]() Patates ezici ile iri parçalı oluncaya kadar ezin Ezici ile karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş kremayı ve parça parça krem peyniri ekleyip, pütürsüz püre kıvamına gelene kadar ezin![]() Mikserle çırparak, her birini yedirdikten sonra teker teker yumurtaları ekleyin ![]() Çatalla karıştırarak piliç eti, siyah zeytin, taze soğan, kuru domates ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız patatesli karışımı kaşık kaşık kalıptaki tabanın üzerine yerleştirin Kaşığın tersiyle her tarafına eşit yayın Önceden ısıtılmış 190°C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 50-60 dak pişirin![]() Fırından çıkardıktan sonra 10 dak dinlendirip, servis yapın
|
|
|
|