Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köftesi, pancar, soslu, tavuk

Pancar Soslu Tavuk Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Soslu Tavuk Köftesi



Pancar Soslu Tavuk Köftesi Tarifi - Pancar Soslu Tavuk Köftesinin Yapılışı

Malzeme
- 350 g kemiksiz tavuk eti

- 2 adet orta boy patates

- 1 adet pancar

- 15 g (1 çorba kaşığı) Sana

- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)

- 250 g tulum peyniri

- 75 g ince kıyılmış taze soğan

- ½ çorba kaşığı taneli hardal

- 3 çorba kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya 1,5 çorba kaşığı kuru fesleğen

- 60 g (5 çorba kaşığı) galeta unu

- Tuz

- Taze çekilmiş karabiber

- Pancar Sosu:

- 15 g (1 çorba kaşığı) Sana

- 1 pancar

- Tuz

- 250 ml (1 su bardağı) tavuk suyu

- 1 çorba kaşığı taneli hardal

- 4 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan

- 1 çay kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı

Tavuk etini tercihen robottan geçirerek çok ince doğrayın Patatesleri yıkayıp, haşlayın Kabuklarını soyup, ezin ve bir kenarda soğumaya bırakın Pancarı yıkayın; sapını ayırıp çok ince kıyın, pancarını sosta kullanılmak üzere saklayın

Tavuk etlerine, ezilmiş patates, tulum peyniri, taze soğan, hardal, fesleğen, galeta ununun yarısı ve tavadaki pancar saplarını katıp, yoğurarak karıştırın Tuzlayın ve biberleyin

Köfte hamurundan 1 cm kalınlığında 8 cm çapında köfteler yapın Galeta ununa bulayıp fazlalığını silkeleyin Pancar sosu hazırlamak için, pancarı soyup, 2 mm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Her bir dilimi çok ince şeritler halinde doğrayın Sana'yı derin bir tavada eritin Pancarları tavaya ilave edip, tuz ekleyerek 5 dakika sote edin Tavuk suyunu katıp, ateşi kısın Sosu 1/3'ü kalıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte çektirin Mısır nişastasını 1 çorba kaşığı ile sulandırın Sulandırmış nişastayı, hardalı, taze soğanı katıp karıştırın Kısık ateşte 3 dakika daha koyulaştırmaya devam edip, tavayı ateşten alın


Ana Yemek:

Ön hazırlık olarak, tavukları, patatesleri ve pancar saplarını hazırlayın

Sana'yı bir tavada eritin Yağ kızınca içine kıyılmış pancar saplarını ve sarımsağı atıp, orta hararetli ateşte karıştırarak hafifçe kavurun Ateşi kısın, kapağını kapatıp 3 dakika pişirin Tavayı ateşten alıp, kapağını açarak bir kenarda soğumaya bırakın

Fırınınızı 190°C'ye getirip, ısıtın

geniş bir karıştırma kabında köfte hamurunu yoğurun Elde ettiğiniz bu karışımdan 8 cm çapında 1 cm kalınlığında yuvarlak köfteler elde edin Köfteleri kalan galeta ununa hafifçe bulayın Yapışmayan bir fırın tepsisine yerleştirip, sıcak fırında 15-20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin

Bu arada pancar sosu hazırlık bölümündeki gibi pişirin

Tavuk köftelerini üzerinde pancar sosu ile beraber sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.