![]() |
Pancar Soslu Tavuk Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pancar Soslu Tavuk KöftesiPancar Soslu Tavuk Köftesi Tarifi - Pancar Soslu Tavuk Köftesinin Yapılışı Malzeme - 350 g kemiksiz tavuk eti - 2 adet orta boy patates - 1 adet pancar - 15 g (1 çorba kaşığı) Sana - 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) - 250 g tulum peyniri - 75 g ince kıyılmış taze soğan - ½ çorba kaşığı taneli hardal - 3 çorba kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya 1,5 çorba kaşığı kuru fesleğen - 60 g (5 çorba kaşığı) galeta unu - Tuz - Taze çekilmiş karabiber - Pancar Sosu: - 15 g (1 çorba kaşığı) Sana - 1 pancar - Tuz - 250 ml (1 su bardağı) tavuk suyu - 1 çorba kaşığı taneli hardal - 4 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan - 1 çay kaşığı mısır nişastası Hazırlanışı Tavuk etini tercihen robottan geçirerek çok ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk etlerine, ezilmiş patates, tulum peyniri, taze soğan, hardal, fesleğen, galeta ununun yarısı ve tavadaki pancar saplarını katıp, yoğurarak karıştırın ![]() ![]() Köfte hamurundan 1 cm kalınlığında 8 cm çapında köfteler yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ana Yemek: Ön hazırlık olarak, tavukları, patatesleri ve pancar saplarını hazırlayın ![]() Sana'yı bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 190°C'ye getirip, ısıtın ![]() geniş bir karıştırma kabında köfte hamurunu yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada pancar sosu hazırlık bölümündeki gibi pişirin ![]() Tavuk köftelerini üzerinde pancar sosu ile beraber sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|