Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
babuka

Babuka

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Babuka



Babuka Tarifi - Babuka Nasıl Yapılır - Babuka Malzemeleri
BABUKO (TUNCELİ)


Yarım kilo süzme yoğurt (Damal da Kurutulmuş yoğurt Keş denir)

Yeterince bayat ekmek

Yeteri kadar su

tuz

Tereyağı


1 Buğday unundan hamurunu hazırla,mayasınıda koymayı unutmayınDaha sonra mayalanmaya bırakınHamur mayalandıktan sonra ona yuvarlak teker şeklinde bir şekil verilirSonra meşe odunu ile ıstılmış ocakta sacın altına yerleştirilerek pişirmeye bırakılırNar gibi piştikten sonra çıkarılırKömbe kuzine sobadada pişirilebilir

2Yoğurt yada keşten yapılmış ayran bir kaba konur

3Yeterince tereyağı bir tavada eritilir

4 Buğday unundan yapılmış ve kömbe diye bilinen büyükçe ekmeği üzerindeki kızarmış kabuğu bıçakla daire şaklinde kesilerek çıkarılırKömbenin içi oyularak çıkarılırÇıkarılan iç lokmalar şeklinde doğranırKömbenin içerisine dökülürÜzerine ayran ve ayranında üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek sevise hazır hale getirilir Herkes çataliyle bu yemeği kömbenin tepsi şeklindeki o kabuğunun içerisinde yer

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.