Davud Paşa Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Davud Paşa KöftesiDavud Paşa Köftesi Tarifi - Davud Paşa Köftesi Yapılışı - Osmanlı Davud Paşa Köftesi 1 kg kuzu kıyması (yağsız) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı yenibahar 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 büyük baş soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı badem (zarları soyulup ikiye bölünmüş) 8 çorba kaşığı domates salçası (yarım bardak suyla karıştırılmış) 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağı Orta boy bir kapta kıymayı, kimyonu, biberi, tuzu ve yenibaharı iyice karıştırıp küçük küçük top gibi köfteler yapınız ![]() Orta boy bir tencerede zeytinyağı hafif ateşte ısıtıp soğanları koyarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Köfteleri de tencereye koyup ara sıra karıştırarak 8-10 dakika kızartınız ![]() 2 çorba kaşığı bademi tencereye atıp, tenceredeki karışımı 2 dakika daha kavurunuz Sulandırılmış domates salçasını ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırınız![]() Ateşi kısarak Davud paşa köftesini 20-25 dakika, sosunu biraz çekinceye kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp Davud paşa köftelerini bir tabağa aktararak sıcak tutmak için alüminyum kâğıtla örtünüz ![]() Küçük bir tavada tereyağı hafif ateşte kızdırınız Kalan 1 çorba kaşığı bademi tavada 2-3 dakika, ara sıra karıştırarak pişiriniz![]() Tavayı ateşten alıp, tabaktaki her köfteye bir badem saplayarak servis ediniz ![]() Not: Davud paşa köftesi, eskiden Osmanlı sarayında akşam ziyafetlerinde servis edilen güzel kokulu bir baş yemektir Yanında tereyağlı pilavla servis edilir
|
|
|
|