Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, piliç, sarımsaklı

Elmalı Sarımsaklı Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Sarımsaklı Piliç



Elmalı Tavuk - Sarımsaklı Tavuk - Elmalı Sarımsaklı Piliç Nasıl Yapılır - Tavuk Nasıl Pişirilir - Fırında Piliç - Fırında Tavuk


Malzemeler


1 piliç (yaklaşık 1,5 kg)

1 çorba kaşığı kırmızıbiber

1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

bir tutam tuz

5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı

1 kg golden elma (kabukları soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, her biri 8'e bölünmüş)

6 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)

1 limonun suyu


Tarifi


Önce fırınınızı 170 °C ısıtın Kırmızıbiber, karabiber ve tuzu bir tabakta karıştırıp, karışımı elinizle pilicin göğüs boşluğuna ve derisine bastıra bastıra sürün


Ateşe dayanıklı bir kabı biraz tereyağıyla hafifçe yağlayıp, pilici kaba yerleştirin Elma parçaları ve sarımsakları çevresine dizin Limon suyunu elma parçalarının üstüne gezdirip, kabı fırına vererek, pilici altın sarısı bir renk alıncaya kadar (60-75 dakika) pişirin (pişirme süresi boyunca, kabın dibinde biriken pişme suyundan, 2 ya da 3 kez pilicin üstüne gezdirin)

Kabı fırından alıp, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.