![]() |
Enginar İçin Kırmızı Biber Domates Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar İçin Kırmızı Biber Domates SosuKırmızı Biber Domates Sosu Tarifi - Kırmızı Biber Domates Sosu Yapılışı - Kırmızı Biber Domates Sosu Nasıl Yapılır - Kırmızı Biber Domates Sosu Malzemeleri 4 enginar (hazırlanıp pişirildikten sonra, buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş) 2 iri kırmızı dolmalık biber 2 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri doğranmış) 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı soğan (doğranmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış) 1 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış) 1 1/2 çorba kaşığı sirke (1/2 tatlı kaşığı balla karıştırılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Kırmızı dolmalık biberleri soyup, sap ve çekirdeklerini temizledikten sonra, kabaca doğrayın ![]() Ayçiçek yağı ve zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, sosu bir kenarda ılındırdıktan sonra, blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() Soğutma süresinin bitiminde, sosu ve enginarları buzdolabından alıp, enginarları tek tek yapraklarına ayırarak, bir tepsiye ya da bir servis tabağına dizin ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: istenirse, sos ve enginar yaprakları ayrı ayrı servis yapılıp, yapraklar sosa batırılarak yenebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|