Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, hardal, sokum, soslu

Hardal Soslu Sokum Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Soslu Sokum Biftek



soslu biftek nasıl pişirilir - hardal soslu biftek tarifi - soslu ızgara biftekMalzemeler:


4 sokum bifteği (1+1/2 santim kalınlığında dövülmüş)

3 diş sarımsak (dövülmüş)

4 çorba kaşığı hardal

180 gr (3/4 su bardağı) krema

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Tarifi:


Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız Bifteklere sarımsak ve hardalı iyice sürdükten sonra, ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 2'şer dakika ızgara ediniz Izgaranızı iyice kısıp, bifteklerin her iki yanlarını 2'şer dakika daha, hafif ateşte ızgara ediniz (Böylece az pişmiş biftek elde edilir, iyi pişmiş biftek için, ızgara etme süresini her iki yan için 2'şer dakika daha uzatmak gerekir)

Biftekleri ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız Küçük bir tencerede krema, kırmızıbiber, tuz ve biberi ekleyiniz Sık sık karıştırarak 5 dakika pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, sosu bifteklerin üstüne dökerek servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.